Bekijk hier alle instructievideo’s

Hieronder zijn de instructievideo’s voor het gebruik van de Myo-Gear 1.0 te vinden. Deze zijn puur ter indicatie voor het gebruik van de Myo-Gear 1.0. Het kan zowel voor, als tijdens en na de training gebruikt worden om een optimaal effect te bereiken. Het gebruik van de Myo-Gear 1.0 zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren, het losser komen van de tissues en het creëren van meer mobiliteit in de spieren. De verbeterde doorbloeding zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen, waardoor je eerder van je spierpijn af bent, je sneller kunt herstellen en beter kunt presteren.

Hoe te gebruiken?

De spier die je wilt behandelen moet in een zo ontspannen mogelijke positie zijn. Let erop dat je de juiste hoeveelheid wax aanbrengt op de huid. Je moet voldoende druk kunnen uitvoeren, maar het moet niet pijn doen. Als je een snijdend gevoel ervaart, moet je meer wax aanbrengen. Zet de Myo-Gear 1.0 met een hoek van ongeveer 35/45 graden op de spier en strijk in eerste instantie over de gehele spier. Dit doe je totdat de spier losser aanvoelt. Zodra je in de tussentijd al pijnlijke stukken of triggerpoints hebt gevoeld, kun je op deze plekken strijkjes verrichten met eventueel wat meer druk.

Let op!

De spier kan rood worden en er kunnen zichtbare bloeduitstortingen komen. Zorg er eerst voor dat dit herstelt voordat je weer de Myo-Gear 1.0 gebruikt. Geef je lichaam de tijd om te herstellen. Na een aantal keer zullen de bloeduitstortingen en/of blauwe plekken niet meer ontstaan.


Gastrocnemius (kuiten)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de gastrocnemius

Zorg ervoor dat de kuitspieren ontspannen zijn, waardoor je zowel oppervlakkig als diep in de spier kan komen. 

Behandel de gehele spier voor het beste resultaat.

Gebruik de lange of korte kant.


Quadriceps (voorkant bovenbeen)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de quadriceps.

Let erop dat de spier ontspannen is en niet in een gebogen stand.
Hierdoor zullen de tissues meer op spanning staan. Deel je bovenbeen op in drie vlakken: binnenkant, bovenkant en buitenkant. Maak gebruik van de hele spier en bepaal zelf de hoeveelheid druk.


Gebruik de lange kant.

Tractus iliotibialis (buitenkant bovenbeen)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de tractus iliotibialis.

Dit is voornamelijk een peesplaat die altijd wat gevoelig is. Trekt jouw knie te veel naar buiten of naar binnen? Zorg er dan voor dat deze los komt. Neem de gehele peesplaat mee, maar kijk uit voor de botstructuren.

Gebruik de lange kant.

Pols extensoren (onderarm)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de pols extensoren.

Op de polsen komt vaak veel spanning te staan. Zorg ervoor dat de spieren rustig en soepel blijven. Strijk over het spierweefsel en over de botstructuren. Test voor jezelf uit wat de fijnste manier van het houden van de Myo-Gear 1.0 is.

Gebruik de korte kant van de boog om druk uit te oefenen op alle vlakken en gebruik bij een specifieke plek de lange kant.

Biceps (voorkant bovenarm)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de biceps. Breng de elleboog in een gebogen stand. Hierdoor zullen de biceps meer ontspannen zijn.

Strijk de Myo-Gear 1.0 vervolgens van boven naar beneden over de spierbuik.

Gebruik de lange kant van de Myo-Gear 1.0 en gebruik bij een specifieke plek de lange kant.

Pectoralis (borstspier)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de pectoralis. De borstspier loopt vanaf de binnenkant van de ribben naar de schouderkop, onder het sleutelbeen.

Maak de strijken van binnen naar de buiten, schuin omhoog en omlaag. De spier loopt als een waaier dus probeer de spierlijnen te volgen.

Gebruik de lange kant.

Trapezius (nekspier)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de trapazius. Een spier die vaak vast zit, zorg ervoor dat je je hoofd in een neutrale positie brengt.

Hierdoor zal deze spier het meest ontspannen zijn. Maak de strijkingen alleen van boven naar beneden of van beneden naar boven. De spier loopt van de onderkant van de schedel naar de schouder. strijd met de Myo-gear 1.0 dus tussen deze punten.

Je kunt zowel de lange als korte kant gebruiken, maar let erop dat je niet op de botstructuren komt.

Triceps (achterkant bovenarm)

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de triceps. Leg de hand van de kant die je wilt behandelen op de schouder of in de nek, hierdoor zal de spier wel wat meer gespannen zijn, maar op deze manier kun je de spierlijnen goed behandelen.

Behandel de spier van schouder naar elleboog en andersom. Let er goed op de je de Myo-Gear 1.0 in een hoek van 35/45 graden houdt.

Gebruik de lange kant.

Teres minor

Bekijk deze instructievideo om de juiste technieken te gebruiken voor de teres minor. Dit is een hele kleine, maar belangrijke spier in de schoudergordel en heeft veel effect op de stabiliteit van de schouder. Leg de hand van de kant die je wilt behandelen op de andere schouder en laat de elleboog rusten op de borst. Gebruik vervolgens de Myo-Gear 1.0 net achter de oksel tot aan de onderkant van het schouderblad. Maak korte bewegingen en pas de druk aan.

Gebruik de lange kant.